? Boréa Bokförlag. Forskning för en bred samhällsintresserad publik.
Kundvagnen


 
I väntan på asyl
Kritik mot den svenska asylpolitiken återkommer allt oftare i den politiska debatten. Vem har ansvaret för att lagtolkningen överensstämmer med riksdagens intentioner?  >>>
Krisen i skolan
Svensk skola har utvecklats i en strävan efter att skapa likvärdighet. Utbildning skulle vara en rättighet och en skyldighet och den skulle vara lika för alla. Den skulle leda till en plats i arbetslivet, motverka klasskillnader och underlätta social rörlighet. Under 1990-talet förändrades denna modell i grunden.  >>>
Hela staden
Föreställningen om ett samhälle där alla har rätt till delaktighet och välfärd utmanas i ­modern stadsutveckling. Så även grunden för den svenska välfärdsmodellen. Genom olika nedslag i människors vardagsliv ­undersöker denna bok mötet mellan privat och ­offentligt. Men ­istället för att uppehålla sig vid utpekade problemgrupper eller bostads­områden, analyseras Hela staden.  >>>
Klimatet och välfärden
Vår moderna livsstil bygger på ett kolberoende som styr sättet att organisera både arbete och produktion. I Klimatet och välfärden föreslås en ny svensk modell för industriell om­vandling som leder mot ett fossilfritt svenskt samhälle samtidigt som arbetslösheten ­reduceras.  >>>
Metropolit
I det omdebatterade Metropolitprojektet har forskare i drygt 20 år följt mer än 15 000 barn som var födda 1953. Det handlade om att undersöka samhällets sociala skiktning, orsaker till brottslighet, uppväxtfamiljens betydelse för skolresultat och mycket annat. Kort sagt att svara på frågan varför vissa klarar sig bättre än andra.  >>>
Hans Andersson - Spelets regler
Pris: 208,00 kr (196,23 kr)
Artikelnr: 240, isbn 978-91-89140-54-7
 Köp

Spelets reglerSpelets regler. Raggning och flirt på krogen 

Hans Andersson
isbn 978-91-89140-54-7, 304 sidor

Raggning och flirt intresserar de flesta. För män är samtalsämnet raggning snarast en sorts minsta gemensamma nämnare. Oavsett ålder, yrke eller intresse, fungerar det att snacka brudar och raggning. I delat samförstånd utbyter män gärna erfarenheter, teorier och anekdoter, medan kvinnor sällan är lika frispråkiga om sitt raggande.

Hur går det till att ragga? Vilka olika strategier för avvisanden och sexuella inviter använder män och kvinnor?

I Spelets regler studeras krogen som sexuell mötesplats. På krogen speglas könsideal och sexualnormer i vår kultur. Kvinnors strategier handlar om att välja ”rätt man” och avvisa påstridiga män. Samtidigt odlas föreställningar om mäns virilitet och raggning. Kvinnor uppfattar ofta blyga män som oattraktiva: män förväntas driva på och ta initiativ.

Spelets regler bygger på ingående intervjuer och fältstudier. Boken ger en inblick i raggandets och flirtandets oskrivna regler och de svårhanterade förväntningarna på hur det sexuella samspelet mellan könen ska se ut.

***

"Att så många personer (män) faktiskt går ut ensamma på krogen visste inte Hans Andersson när han började sin forskning. -Det förvånade mig. För en vanlig krogbesökare märks det kanske inte men när man studerar miljön lite närmare blir det tydligt. Jag har sett många ensamma män som suttit vid ett bord och inte pratat med någon på hela kvällen. Det kan inte vara så kul." (Erica Sjöström, Västerbottens-Kuriren Helg 2008.04.18)

"Förmåga att ragga tolkas som tecken på manlighet -- i alla fall av männen" (Fatima Grönblad, Göteborgs-Posten 2008.05.06)

På krogen har inget förändrats när det gäller mäns och kvinnors relationer. Första steget till kontakt tas av mannen, och kvinnorna samarbetar för att skydda varann." (Per Vallgårda, Dn.se 2008.05.16)

"För en del män känns kravet på att ta första steget påfrestande. -Det kan lätt bli ganska ensamt om man inte behärskar koderna, och det finns ganska mycket bitterhet och besvikelse bland männen, säger Hans Andersson." (Per Vallgårda, Vestmanlands Läns Tidning 2008.05.17)

"För kvinnorna är män som tafsar eller är påstridiga ett gissel. -Både män och kvinnor har sitt kors att bära på krogen, säger Hans Andersson." (Länstidningen Östersund 2008.05.17)

"Kvinnor hjälper ofta varandra mot oönskad uppvaktning. -Ser man att väninnan är besvärad av någon vid bordet hämtas hon till dansgolvet." (Norrbottens-Kuriren 2008.05.17)

"Det är upp till männen att ragga på rätt sätt och kvinnorna att vara till lags." (Forskning.se 2008.05.17)

"Helt passiva är de [kvinnorna] dock inte. De sitter inte bara och väntar på att en karl ska komma fram, säger Hans Andersson. Istället underlättar de för männen att ta kontakt genom att till exempel ställa sig ensamma vid bardisken eller söka ögonkontakt. (Elin Swedenmark, Aftonbladet 2008.05.19)

"-Män förväntas ta första steget och vara den som tar kontakt. Men det finns också sätt för kvinnor att underlätta för mannen att komma fram. /.../ Raggning är, enligt Hans Andersson, ett lite fult och smutsigt begrepp som förknippas med män. Kvinnor flirtar mer oskyldigt." (Petter Maaherra, Expressen 2008.05.20)

"Kvinnor vill inte uppfattas som desperata samtidigt som de inte vill vara för bittra eller avvisande. De går gärna ut i kompisgäng och flirtar eftersom de tygger att ordet 'ragga' är fulare." (Elin Sundh, SalongK.se 2008.05.20)

"-Man skal have fingerspridsfornimmelse og være langt fremme i skoen, men samtidigt også give hende til at vise, om hun er interesseret eller ej." (Ekstra Bladet 2008.05.28)

"Att gå på krogen är en social balansgång" (Maja Löfstedt, Vertex nr 5:2008)

"-Det verkar som om kvinnor helst inte sätter sig i en sitution där de riskerar att bli avvisade. De söker ögonkontakt men låter mannen gå fram och ta kontakt, säger Hans Andersson." (Conny Lindström, Metro 2008.05 29)

"Kvinnan ska vara passiv och mannen initiativtagande. Ett påstående som kan tyckas konservativt och gammeldags. Men sociologen Hans Anderssons färska och unika avhandling Spelets regler visar att det är just så det ser ut på krogen. Fortfarande." (Helena Welin, Helsingborgs Dagblad 2008.06.01)

"-Det kan vare vanskelig for menn å finne en balansgang mellom det å vise interesse eller vare å virke innpåsliten. Men hvis en kvinne vil ha en mann på krogen trenger hun bare å stille seg alene ved bardisken." (Geir Arne Johansen, Din Side 2008.06.02)

"...högintressant läsning för den som vill närma sig raggandets konst och spelregler från ett analytiskt perspektiv." (Västerbottens Folkblad 2008.06.05)

"...de flesta män på krogen är egentligen väldigt blyga, men vill uppfylla normen för hur en man raggar för en "erövring", där påstridighet exempelvis kan vara en av ingredienserna. Ofta blir det fel, eftersom kvinnor reagerar negativt på påstridighet." (Kenneth Staaf, Skaraborgsbygden, 2008.06.05)

"Kvinnor raggar inte, de flirtar. Och flirten är en lättsam lekfull handling, med anknytning till tvåsamhet." (Therese Danielsson, Barometern.se/ Oskarshamns-Tidningen, 2008.08.29)

"Spelets regler är en intressant och viktig avhandling, full av skarpsynta iakttagelser." (Inga-Lisa Lindqvist, Aftonbladet 2008.09.08)

calzado tory burch
comprar tory burch
diseñador tory burch
tory burch 2015
tory burch azules precio
tory burch bridal
tory burch calzado
tory burch classic
tory burch comprar
tory burch madrid
tory burch madrid precios
tory burch moda
tory burch novias precios
tory burch online
tory burch online comprar
tory burch online españa
tory burch online kaufen
tory burch online madrid
tory burch online outlet
tory burch online store
tory burch online store australia
tory burch online store españa
tory burch online store europe
tory burch online store italia
tory burch online store spain
tory burch online store uk
tory burch outlet
tory burch outlet barcelona
tory burch outlet españa
tory burch outlet las rozas village
tory burch outlet madrid
tory burch outlet online
tory burch outlet online españa
tory burch outlet online zapatos
tory burch outlet opiniones
tory burch para novias zapatos novia
tory burch precios
tory burch precios 2013 zapatos
tory burch precios madrid
tory burch precios nueva york
tory burch precios outlet
tory burch sale
tory burch segunda mano
tory burch sexo en nueva york
tory burch shoes outlet
tory burch tienda official
tory burch tienda online
tory burch tiendas
tory burch tiendas barcelona
tory burch tiendas en españa
tory burch tiendas madrid
tory burch tiendas moda
tory burch tiendas online
tory burch venta online
tory burch wedding
tory burch zapatos
tory burch zapatos azules
tory burch zapatos azules precio
tory burch zapatos baratos
tory burch zapatos hombre
tory burch zapatos novia
tory burch zapatos novia precio zapatos
tory burch zapatos online
tory burch zapatos outlet
tory burch zapatos outlet zapatos
tory burch zapatos para hombre
tory burch zapatos precio
marca tory burch
rozas village tiendas
sandalias tory burch
venta tory burch
vestidos tory burch
zapatos tory burch online
zapatos tory burch online españa
zapatos tory burch outlet
tory burch zapatos mujer
tacones tory burch precio
zapatos tory burch segunda mano
zapatos tory burch outlet online
comprar zapatos tory burch
tory burch calzado zapatos para caballero
zapatillas tory burch hombre
bambas tory burch
tory burch mercadolibre
tenis tory burch masculino
precio de zapatillas tory burch originales
tory burch men precio
tory burchs mercadolibre
tory burch rebajas
outlet de tory burch
zapatos baratos tory burch
zapatos de tory burch precio
site officiel de tory burch
zapatos tory burch imitacion
tory burch catalogo
zapatos tory burch baratos
tory burch outlet online store
zapatos tory burch originales
tory burch precios españa
comprar zapatos tory burch españa
tory burch españa outlet
zapatos tory burch outlet españa
tory burch madrid outlet
zapatos tory burch españa
tory burch españa tienda
replicas tory burch españa
zapatos tory burch pumps
zapatos tory burch burlesque
zapatos estilo tory burch
comprar zapatos tory burch falsos
zapatos tory burch ofertas
cuanto cuestan unos tory burch
tory burch falsificaciones
zapatos imitacion tory burch españa
comprar zapatos estilo tory burch
comprar zapatos tory burch imitacion
imitacion tory burch online
imitacion tory burch baratos
imitacion tory burch precios
ofertas zapatos tory burch
cuanto cuestan unos tory burch shoes
tory burch ofertas
zapatos tory burch imitaciones
comprar zapatos tory burch online
zapatos tory burch precio
zapatos tory burch rebajas
zapatos tory burch falsos
comprar zapatos tory burch baratos